onsdag 9. oktober 2013

Laks med ovnsstekte rotgrønnsaker og broccoli


Denne retten har jeg allerede laget flere ganger i løpet av de siste to ukene. Den er utrolig enkel å tilberede og krever minimalt med oppvask. Retten kan varieres med forskjellige rotgrønnsaker og du kan fint bytte ut fisken med for eksempel kylling. Husk da å justere steketiden i forhold til kyllingen.

Til 4 trenger du:

6 poteter, delt i 4 på langs
4 store gulrøtter, delt i 2 på tvers og deretter 4 på langs
olivenolje
2 broccoli, i buketter
1 squash, i biter
salt og pepper
chiliflak
4-6 laksefileter
limesaft

Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg poteter og gulrøtter i en langpanne og ringle over olivenolje.
Stek i 25 minutter.

Legg broccoli på toppen og drypp litt olivenolje over.
Sett langpanna i ovnen i 5 minutter.

Fordel squashen over.
Krydre grønnsakene godt med salt, pepper og chiliflak.

Legg fisken pent oppå grønnsakene.
Drypp limesaft over fisken og krydre med salt og pepper.
Stek alt sammen i ca 13 minutter.

Søt chilisaus passer veldig godt som tilbehør. :)

*Tips:
- tilsett pastinakk og/ eller persillerot eller erstatt med for eksempel squash.

2 kommentarer:

  1. Den skal jeg prøve nå,mmmm :))
    Takk for oppskriften:)

    Har lagt deg i bloggrollen min:)

    Bente

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Bente!
      Håper retten faller i smak.

      Hilsen
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...