fredag 25. oktober 2013

Mormors eplekake

 
Det enkle er ofte det beste, og denne kaken kan trygt plasseres under denne kategorien. Kaken består av få og enkle ingredienser og er umulig å mislykkes med. Den er luftig og saftig og kjempegod på smak! Oppskriften fikk jeg av mormoren til Emilie - venninnen til guttene. Hun skrøt veldig av kaken og da måtte jeg også prøve oppskriften. :)

Du trenger:
 
3 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 toppet ts bakepulver
2-3 store epler
1 ss kanel + 3 ss sukker
et par never mandler eller nøtter
 
Sett stekeovnen på 175 grader.
Kle en springform, ca 22-24 cm i diameter, med bakepapir.
 
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Bruk slikkepott og ikke rør for mye.
Hell røren i formen.
 
Skrell eplene og fjern kjernehus. Del dem i båter.
Bland sammen kanel og sukker i en pose og ha i eplebåtene. Vend posen opp ned til eplebåtene er godt dekket av kanel og sukker.
Legg eplebåtene i et pent mønster på toppen av kaken. Ikke trykk dem ned.
 
Mal mandlene eller nøttene og dryss på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen i 40 minutter.

Avkjøl kaken litt før du tar den ut av formen og tar av bakepapiret.
Kaken kan spises som den er eller serveres sammen med pisket krem eller vaniljeis.

God helg! :)

2 kommentarer:

  1. Inspirert av mandelstrøet på kaken din, laget jeg "denne kaken" i dag ! : )

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy! :) Falt kaken i smak?

      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...