torsdag 10. oktober 2013

Ovnsstekt torsk med tomatpoteter


I dag vil jeg friste dere med en god fisk-og-potetmiddag som vi fikk servert på Mallorca i sommer. Nå vet ikke jeg om retten ble tilberedt på samme måte som jeg gjorde her, men godt ble det!

Til 4 trenger du:

10-12 kokefaste poteter

olivenolje
1 gul løk, i skiver
2-3 hvitløksfedd, finhakkede
2 bokser hermetiske tomater
basilikum, frisk eller tørket
salt og pepper

800 g - 1 kg torskefilet
salt og pepper
frisk dill

Kok potetene til de er nesten møre. Avkjøl litt før du skjærer dem i ca 5 mm tykke skiver.

Mens potetene koker steker du løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk.
Ha i tomater og basilikum og kok opp. Skru ned varmen og la sausen putre til potetene er ferdigkokt.
Smak til med salt og pepper.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Pensle en stor ildfast form med olivenolje.
Legg potetskivene i bunnen av formen.
Hell tomatsausen over.
Skjær torskefileten i passende stykker og legg pent over potetene. Krydre med salt og pepper.
Sett formen inn i ovnen og stek i ca 13 minutter eller til torsken er gjennomstek.

Pynt fisken med dillkvaster og server sammen med godt brød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...