tirsdag 1. oktober 2013

Potetgnocchi med sopp, rosmarin og estragon


Denne herlige retten laget min mann til oss på bursdagen min for to uker siden. Jeg satt og så på Gary Mehigan lage denne retten på Masterchef Australia og visste med en gang at jeg ville ha det til middag på dagen min. Jeg elsker jo sopp, så det kunne ikke bli noe annet enn supergodt. Jeg hadde rett! Selv barna som ikke liker gnocchi syntes at det var kjempegodt - helt sikkert fordi gnocchien fikk en deilig stekeskorpe etter noen minutter i stekepanna. Anbefales på det sterkeste!

Til 4 trenger du:

1,5 kg melne poteter
havsalt
1 egg, lettpisket
ca 400 g hvetemel

2 ss olivenolje
300 g blandet sopp, for eksempel kantareller, aromasopp og portobello (bland sammen forskjellige smaker og konsistenser for best resultat)
1 hvitløksfedd, i skiver
1 ss frisk timian
1 ts, frisk rosmarin
40 g mykt smør
revet skall av 1/2 sitron
frisk eller tørket estragon

Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha masse salt i en langpanne, ca 1/2 cm oppover kanten.
Prikk potetene med en gaffel og legg oppå saltet.
Bak potetene i ovnen i ca 45-60 minutter. Baketiden avhenger av hvor store poteter du har. Har du veldig store poteter kommer de kanskje til å trenge mer enn en 1 time i ovnen.

Del potetene i to mens de ennå er varme og press hver halvdel gjennom en finmasket sil over i en stor bolle.
Tilsett egg og 1/2 ts salt og rør med en slikkepott.

Hell ca halvparten av melet på bordet.
Legg potetmassen over og strø resten av melet på toppen.
Du skal ikke kna deigen, men kun folde inn melet ved hjelp av en deigskrape e.l. Fold deigen sammen til alt melet er "eltet" inn.
Del massen i 4-5 biter og rull hver bit til en pølse, ca 2 cm i diameter.
Skjær pølsene på skrå i ca 2-3 cm brede biter.
Legg bitene over på et bakepapir strødd med litt mel.

Kok opp vann i en stor kjele og ha i salt.
Løft opp bakepapiret og hell gnocchiene i vannet. Det blir ganske mange gnocchi, så du blir nødt til å koke dem i flere omganger.
Gnocchi er ferdigkokt når de flyter opp. Ta dem opp med en hulsleiv og legg i en bolle med litt olivenolje i for at gnocchiene ikke skal klistre seg fast til hverandre.
Kok resten.

Mens gnocchiene koker steker du soppen.
Grovhakk soppen.
Ha olivenolje i en stor stekepanne og ha i sopp, hvitløk, timian og rosmarin. Stek alt sammen i et par minutter.
Ha soppen i en bolle og sett til side.

Ha litt mer olje i stekepanna som du stekte soppen i og varm opp.
Tilsett gnocchi og la dem bli gyldenbrune på begge sider.
Ha i smøret i små klatter og tilsett sopp, sitronskall og estragon.
Smak til med salt og pepper.

Bland alt forsiktig sammen og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...