mandag 21. oktober 2013

Quiche Lorraine

 
Jeg elsker å se på Masterchef Australia, ikke bare på grunn av matlagingen, men også på grunn av den gode stemningen i hver eneste episode. Jeg er veldig glad i programmene til Gordon Ramsay. men Masterchef Australia er så mye bedre synes jeg. Det er virkelig hyggelig å se programmet. Kokkene er så utrolig flinke, hjelpsomme og koselige. Ingen kjefting og ingen sure miner. Den norske versjonen med kjendiser er bare bånn i bøtta spør du meg. Jeg blir så irritert når jeg ser at den fortsatt ruller og går på tv og ofrer den ikke ett sekund av min tid. Håper virkelig at det snart blir slutt på den elendige parodien. Det var dagens frustrasjon! :)
Quiche Lorraine ble laget på Masterchef Australia for et par uker siden og jeg måtte notere meg oppskriften med en gang for den så ordentlig god ut. Og det var den! Hva er Quiche Lorraine? Quiche Lorraine er opprinnelig en fransk rett som er en pai med bacon eller pancetta, kremete fyll og ost. Det er vanlig å bruke gruyereost i Quiche Lorraine - den gir quichen en ekstra god smak. Får du ikke tak i gruyere, kan du fint bruke en hvilken som helst annen ost, men gjerne vellagret med litt mer smak i. Som tilbehør smaker det veldig godt med grønn salat, og her får du også oppskriften på en veldig god salat som passer perfekt til quichen.
Jeg må også nevne paideigen, som må være den ultimate paideigen. Den er myk og litt flakete, nesten som butterdeig, men ikke så fet. Denne deigen vil passe til hvilken som helst middagspai og kan anbefales på det sterkeste.

Til 3-4 trenger du:
 
Paideig:

125 g smør
240 g hvetemel
en klype salt
1 egg
1 ts sitronsaft

Fyll:

60 g smør
1 liten løk, i tynne skiver
2 purre, evt. 1 stor, i tynne skiver (både det hvite og det grønne)
3 hvitløksfedd, presset
150 g pancetta, i terninger
3 dl kremfløte
3 egg
2 eggeplommer
125 ml revet gruyere

Grønn salat:

1/2 isbergsalat, i strimler
1 agurk, i tynne skiver
1 grønn paprika, i strimler
3 selleristilker, i skiver (kan sløyfes)
1/2 bunt persille

Dressing:

1 ss Dijonsennep
3 ss olivenolje
1 ss hvit balsamico
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket gressløk

Sett stekeovnen på 200 grader.

Smør en terteform med avtagbar bunn, ca 21 cm i diameter, med smør.

Kjør smør, hvetemel og salt i foodprocessor til smuler.
Tilsett egg og sitronsaft og kjør til deigen kan formes til en ball.
Kna deigen raskt sammen og pakk inn i plastfolie.
La deigen hvile i kjøleskapet i 10-15 minutter.

Smelt halvparten av smøret over middels varme.
Tilsett løk og purre og stek i 3-4 minutter til løken er blank.
Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til. Sett til side.

Smelt resten av smøret.
Tilsett pancetta og stek til den er gyllenbrun.
Bland pancettaen sammen med løken og la det renne av på kjøkkenpapir.

Kjevle ut deigen mellom 2 bakepapirark. Deigen skal være ca 2-3 mm tykk.
Kle formen med deigen. Press deigen godt inn i formen. Ta bort den overflødige deigen.
Prikk med gaffel.
Legg bakepapir over deigen og fyll formen med bønner eller ris.
Forstek bunnen i 15-20 minutter, til den er gyllenbrun.
Ta ut bakepapiret og bønnene/risen og stek bunnen i 5 minutter til.

Pisk sammen fløte, egg og eggeplommer.
Smak til med salt og pepper.

Fordel løkblandingen i formen.
Hell over eggeblandingen og strø over ost.

Stek quichen i 15 minutter.
Skru ned varmen til 160 grader og stek til fyllet har stivnet og fått litt farge på toppen, ca 20-30 minutter.
Avkjøl litt.

Bland sammen ingrediensene til dressingen. Bruk visp eller rist i et glass med lokk.

Bland sammen ingrediensene til salaten og hell over dressingen.

Skjær quichen i serveringstykker og server sammen med salaten. :)

5 kommentarer:

  1. Endelig noen som deler mitt syn på den norske utgaven av serien! Er skammelig å produsere så dårlig tv. Sånn, da fikk jeg sagt det:) Ellers ser dagens oppskrift utrolig fristende ut. Skal prøves! :) klem Cecilie

    SvarSlett
  2. Det så godt ut! Er veldig enig med deg, Masterchef Australia er beste matkonkurranseprogrammet jeg har sett :-) Jordnære dommere, utrolig dyktige deltakere og god stemning :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...