søndag 24. november 2013

Danske sukkerkringler


Disse kringlene er kjempesøte og vil falle i smak hos alle barn, både store og små. :) De minner litt om smultringer i konsistensen. Kringlene er ikke så søte på smak selv om de blir strødd godt med sukker. Barna syntes det var morsomt å spise dem med alt sukkeret på. :) Oppskriften kommer fra min bakefavorittblogger Camilla.

Til 18 kringler trenger du:

25 g gjær
100 g smør
2 dl melk
50 g sukker
1 klype salt
1 klype hornsalt
425 g mel

sammenvispet egg til pensling

25 g smeltet smør til pensling
100 g sukker til pynt

Varm opp melk og smør i en liten kjele til melken er fingervarm. Det gjør ikke noe om ikke smøret blir helt smeltet.
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett smørmelken.
Tilsett sukker, salt, hornsalt og mel og elt deigen godt, ca 8 minutter i kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 40 minutter.

Hell deigen på et bakeunderlag. Del den i 18 like store biter og trill hver bit til en ca 45 cm lang pølse. Pølsene skal være ganske tynne.
Form pølsene til kringler og legg dem på bakepapirkledte stekeplater.
Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la kringlene etterheve i ca 30 minutter.

Pensle kringlene med egg og stek ved 250 grader (230 grader varmluft) i ca 5-6 minutter, eller til de er pent gyldne.
Pensle kringlene godt med smeltet smør og vend i sukker mens de ennå er varme.
Avkjøl litt på rist før servering.

God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...