tirsdag 26. november 2013

Danske vaniljekranser

 
Disse vaniljekransene smaker akkurat som danske vaniljekranser skal smake.  De er supergode og kommer til å bli spist opp på 1-2-3. Oppskriften kommer nok en gang fra Camilla. :)

Til ca 90 kranser trenger du:
 
1 vaniljestang
125 g sukker
75 g skoldede mandler
250 g hvetemel
1/2 ts hornsalt
200 g kaldt smør
ca 1/2 egg
 
Klipp endene av vaniljestangen og klipp stangen i små biter.
Bland vaniljestangbitene med sukkeret i en foodprocessor e.l. og kjør til vaniljestangen er malt.
 
Mal mandlene, men ikke helt til det blir mel. La massen være litt kornete.
 
Bland mel med hornsalt, vaniljesukker og mandler og smør i terninger.
Tilsett ca 1/2 egg og kna deigen raskt med hendene.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i ca en time.
 
Deigen skal nå sprøytes ut ved hjelp av an kakesprøyte og stjernetupp. Deigen er hard og tar tid å sprøyte ut, men til gjengjeld får du veldig fine kranser.
Sprøyt ut sirkler, ca 5 cm i diameter. Hullet i midten skal være ca 1,5 cm, i diameter.
Du kan ikke bruke sprøytepose siden deigen er for hard til det. Har du ikke kakesprøyte kan du dele deigen i biter og trille hver bit til en pølse og forme til en ring. Kransene blir kanskje ikke så fine å se på, men de kommer til å smake like godt.
 
Stek kransene midt i ovnen ved 200 grader i ca 8 minutter eller til de er pent gyldebrune på kanten.
Avkjøl på rist før du legger dem i kakeboksen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...