torsdag 28. november 2013

Eplegløgg

 
Denne gløggen er fantastisk god og kan lages både om høsten så fort eplene har kommet og vinteren og ikke minst til jul. Gløggen er barnevennlig siden den er ganske mild på smak og inneholder ikke alkohol. Ingen av oss er så begeistret for den tradisjonelle gløggen og vil helst få slippe å drikke den, så denne gløggen blir løsningen for oss til jul. :)

Til ca 1 liter eplegløgg trenger du:
 
4 store røde epler
1 appelsin
2 kanelstenger
1/2 muskatnøtt
1/2 ts hel nellik
60 ml honning
1,2 l vann
sukker etter smak

Del eplene i store båter og fjern kjernehus. Bruk gjerne epledeler. Eplene skal ikke skrelles.
Skjær appelsinen i båter. Appelsinen skal heller ikke skrelles.
Legg eple- og appelsinbåter i en stor kjele.
Tilsett kanelstenger, muskatnøtt og nellik.
Hell honningen over. Du kan bruke både vanlig og flytende honning.
Ha i vann og kokk opp.
La gløggen småkoke under lokk i en time.
Skru ned varmen litt og la gløggen putre i to timer til.

Sil gløggen over i en ren kjele eller bolle. Bruk en finmasket sil eller et tøystykke. Klem forsiktig på fruktmassen for å få med så mye saft som mulig uten å få med fruktkjøtt.
Smak på gløggen. Trenger den litt mer sødme, tilsetter du sukker og så smaker du igjen.
Er gløggen for kraftig på smak, kan du blande den ut med kokende vann.

Eplegløggen smaker best når den er varm, men kan også drikkes kald.
Oppbevar gløggen i kjøleskapet. Den holder seg fint noen dager. :)

5 kommentarer:

  1. Mmm, høres veldig godt ut det her :)

    SvarSlett
  2. Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Magne! :)

      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett
  3. Mmmm ser godt ut! Lager denne akkurat nå til Thanksgiving feiring i California :-) Takk for oppskrift!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy! Lykke til!

      Klem
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...