fredag 1. november 2013

Gresskarmuffins


Etter et kort sykehusopphold er vi hjemme igjen og det var heldigvis falsk alarm. Selvom lillegutten er veldig utålmodig og har lyst til å komme ut, må han nok belage seg på å vente noen uker til. Vi håper. :)
Det ble ingen Halloweenfeiring hos oss igår. Gutta har tydeligvis blitt for voksne til å gå Halloween. Ikke var det noe særlig morsomt å lage gresskarlykt lenger, så gresskaret ble bare stående på kjøkkenbenken til idag. Det viktigste var at mor skulle bake muffins og at det var godteri i skapet i tilfelle noen barn kom og ringte på døren, men egentlig håpet de på at det skulle komme veldig få slik at de kunne gumle i seg godteri etter trening igår og ikveld. :) Det var veldig få som ringte på igår ja og det var litt synd. Jeg synes det er koselig å se utkledde barn med håpefulle øyne og grådige hender som grafser i godteribollen. :) Når jeg tenker meg om så er det kanskje ikke så rart at det var så få - vi hadde jo ingen gresskarlykt!!! Disse gutta lurte meg!!! :)
Muffinsene ble bakt og de ble kjempegode. Det var nok de mykeste og de saftigste jeg hadde bakt hittil. Jeg hadde ingen oppskrift, så jeg valgte å bruke gulrotkakeoppskriften og erstatte gulrøtter med gresskar. Det funket veldig bra!

Oppskriften er stor og du får ca 35-40 muffinser. Muffinsene er fine å fryse. Det går også fint å halvere oppskriften slik jeg gjorde.
Du trenger:

4 store egg
3,5 dl rapsolje

470 g sukker
3 ts vaniljesukker
3 ts kanel
3/4 ts malt muskat
3/4 ss natron
3/4 ss bakepulver
450 g siktet hvetemel
150 g kokesjokolade
550 g revet gresskarkjøtt
2 epler

Ostekrem:

100 g mykt smør
250 g melis
250 g kremost naturell
1 1/2 ss vaniljesukker

revet sjokolade til pynt
Ta eggene ut av kjøleskapet og la dem ligge på kjøkkenbenken. Jeg pleier alltid å ta ut egg minst 30 minutter før jeg skal bake. Romtempererte egg bidrar til bedre heving.

Riv gresskaret fint. Skrell eplene og riv disse fint også. Grovhakk sjokoladen eller bruk sjokoladeknapper.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og bland i eggemassen. Rør i hakket sjokolade. Jeg brukte en skje til å røre med. Vend inn gresskaret og eplene.
Fordel røren i muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett.
Stek muffinsene i ca 20-25 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på muffinsformene og hvor bløtt gresskaret er. Sjekk med en tannpirker om muffinsene er gjennomstekt før du tar dem ut av ovnen.
Avkjøl på rist.

Rør sammen mykt smør og melis til en luftig masse. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Fordel ostekremen over muffinsene. Du kan gjerne bruke sprøytepose og div. tipper hvis du vil lage ekstra fine muffinser. Jeg gjorde det enkelt og smurte kremen med en teskje.

Strø over revet sjokolade eller pynt med det du måtte ønske.

* Tips:
- tilsett noen dråper pastafarge i kremen hvis du vil lage fargerike muffins
- lag spindelvevmønster oppå kremen hvis du skal lage Halloweenmuffins neste gang. HER står det hvordan du lager spindelvevmønster.

God helg! :)

2 kommentarer:

  1. Haha :-) Muffinsene høres kjempegode ut! TIpper det luktet herlig på kjøkkenet mens de stod i ovnen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, til og med kattene ble ville av muffinslukten og hadde lyst til å smake :-).

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...