tirsdag 19. november 2013

Honningkaker


Disse honningkakene er myke og smaker deilig honning - perfekte til te og kaffe og kan lages året rundt!

Det blir mange kaker av denne oppskriften. Jeg glemte dessverre å telle hvor mange jeg fikk.
Finn frem:

400 g hvetemel
150 g smør
1 ts natron + noen dråper klar eddik
150 g sukker
4 ss honning, gjerne litt kraftig på smak
2 egg

Smuldre sammen mel og smør.
Rør ut natron i litt eddik til det begynner å boble. Tilsett i melblandingen sammen med resten av ingrediensene.
Elt til du har en jevn deig. Deigen skal være myk.
Pakk deigen inn i plastfolie og la hvile på benken i en time.

Sett stekeovnen på 190 grader.

Ta av en liten spiseskje deig av gangen og trill til en kule.
Sett kulene med litt avstand fra hverandre på bakepapirkledte stekeplater. Klem dem lett på toppen.
Stek midt i ovnen i ca 15 minutter.
Avkjøl på rist.

Oppbevar honningkakene i en tett kakeboks. De holder seg godt. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...