søndag 3. november 2013

Kringle med sitron og kokos


Ukens bakst blir denne herlige kringlen med sitron og kokos. Inspirasjonen til oppskriften fant jeg hos Camilla. Kringlen ble nydelig myk og luftig med deilig fyll som falt i smak hos mine kokosglade barn. Anbefales!

Til en kringle trenger du:

25 g gjær
2,5 dl H-melk
75 g sukker
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
500 g hvetemel, gjerne Tipo 00 eller Manitoba Cream
75 g mykt smør, i terninger

Fyll:

25 g kokosmasse
0,5 dl H-melk
revet skall av 1/2 sitron
65 g mykt smør
40 g sukker

sammenvispet egg til pensling
perlesukker til pynt

Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett resten av ingrediensene unntatt smøret. Elt i ca 5 minutter.
Tilsett smøret og elt videre til du har en glatt og smidig deig, ca 8-10 minutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 40 minutter.

I mellomtiden lager du fyllet.
Bland kokos, melk og sitronskall og la det stå og trekke i minst 10 minutter.
Rør smør og sukker godt sammen og bland med kokosblandingen til du har en jevn og fin masse.

Ha deigen over på et melet bakeunderlag og kjevle ut til et rektangel, ca 30 x 40 cm.
Smør fyllet utover men ikke helt ut i kantene.
Rull deigen tett sammen fra den lange siden.
Flytt rullen på en bakepapirkledt stekeplate og form til en sirkel. Klem endene godt sammen.
Klipp kringlen med en saks, ca halvveis inn.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la kringlen etterheve i ca 30 minutter.

Pensle kringlen med egg strø over godt med perlesukker.
Stek nederst i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 minutter.
Avkjøl på rist.

Nå er det bare å skjære kringlen i serveringsstykker og nyte. :)
God søndag!

2 kommentarer:

  1. Bakte denne i dag, veldig god og saftig kringle - og deilig med smaken av kokos! Ny følger av bloggen din, mange kjekke oppskrifter!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Takk for det!

      Hilsen
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...