torsdag 7. november 2013

Soppfylt kyllingfilet

 
Dagens middag er en enkel og god kyllingvariant som vil falle i smak hos hele familien, spesielt de som elsker sopp. Retten tar litt lengre tid å lage enn om du bare skulle stekt kyllingen som den er, men til gjengjeld får du en meget smakfull rett og litt variasjon. :)

Til 4-6 trenger du:

8 mellomstore kyllingfileter
1/4 gul løk, revet
1 dl majones
salt og pepper
paprikapulver

300 g blandet sopp, i skiver
1/4 gul løk, hakket
olivenolje
salt og pepper
1 ss hvetemel

Sett stekeovnen på 220 grader.

Bland sammen løk, majones, salt, pepper og paprikapulver i en stor bolle. Smak gjerne på blandingen og tilsett mer krydder hvis nødvendig.
Ha i kyllingfiletene og bland alt godt slik at kyllingen blir dekket av sausen.
Dekk til og sett til side mens du lager fyllet.

Varm opp olivenolje i en stekepanne og ha i sopp og løk. La soppen og løken steke under lokk til soppen begynner å bli brun. Rør om av og til.
Krydre med salt og pepper og rør inn melet.
Bland alt godt.

Finn frem en stor ildfast form og pensle den med litt olivenolje.
Ta en og en kyllingfilet og legg på en skjærefjøl e.l.
Skjær en lomme i siden.
Legg et par spiseskjeer fyll i lommen og flytt kyllingfileten over i formen. Du trenger ikke å feste tannpirkere i kjøttet. Fyllet vil holde seg fint på plass.
Blir det noe fyll igjen kan du fylle på litt mer i de største filetene.
Husk også å få med all sausen i bollen. Pensle den over kyllingfiletene.
Sett formen inn i ovnen og la kyllingen steke i 15-20 minutter avhengig av størrelsen på filetene.

Som tilbehør hadde vi pasta og tomater. Kjempegodt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...