søndag 1. desember 2013

Myke kaker med bringebærfyll


Her har du en oppskrift på raske og gode kaker fylt med bringebærsyltetøy. De minner litt om whoopie pies, men er ikke helt det samme. Som fyll kan du bruke hvilket som helst syltetøy og til og med sjokoladepålegg. Kakene er også gode uten fyll. For at kakene skal holde seg lengst mulig anbefaler jeg å fylle dem rett før servering.
Til 15 doble kaker trenger du:

1 egg
160 ml sukker
160 ml nøytral olje
480 ml hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

tykt bringebærsyltetøy til fyll

Sett stekeovnen på 180 grader.

Rør egg og sukker til eggedosis.
Tilsett olje.
Bland sammen det tørre og bland alt sammen.
Kna sammen deigen. Den skal være fet og lett å jobbe med.
Del deigen i 30 biter og trill til kuler.
Sett kulene på bakepapirkledte stekeplater med litt avstand fra hverandre.
Stek midt i ovnen i ca 10 minutter.
Avkjøl kakene på rist før du smører på syltetøy og setter dem sammen.

Kakene holder seg gode og myke i mange dager hvis de oppbevares uten fyll i en tett kakeboks.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...