onsdag 4. desember 2013

Sirupstenger


Sirupstenger er gode og sprø, og smaker deilig karamell. Passer utmerket til kaffekos i juletider.

Du trenger:

200 g sukker
200 g  mykt smør
1 ss sirup
300 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts natron

Sett stekeovnen på 200 grader.

Rør smør og sukker hvitt.
Rør inn sirup.
Tilsett resten av ingrediensene og kna deigen godt sammen.
Del deigen i fire biter og trill hver bit til en lang pølse, ca 1-1,5 cm i diameter.
Legg pølsene på bakepapirkledte stekeplater med god avstand fra hverandre og klem dem ganske flate.
Stek stengene nederst i ovnen i ca 10-12 minutter til de er pent brune.
Skjær stengene på skrå med en skarp kniv så fort du har tatt dem ut av ovnen. De stivner så fort de blir litt kalde.
Avkjøl stengene på en rist før du legger dem i en tett kakeboks. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...