fredag 6. desember 2013

Vaniljesauskake


Her kommer gårsdagens etterfølger - vaniljesauskake. Kaken er super å røre sammen og ta med på en jule- eller sommeravslutning eller servere i bursdagsselskap, hvis du ønsker å bake noe annet enn sjokoladekake. Kaken er veldig god på smak, er myk og porøs, og vil falle i smak hos alle.
Det er mye vaniljesaus i oppskriften, men jeg vil likevel anbefale hjemmelaget vaniljesaus, selv om det kommer til å bli litt mer tidskrevende. Kaken blir så mye bedre på smak da.  Lag gjerne sausen dagen i forveien for å spare tid. :)

Oppskriften er til en stor langpanne, ca 30 x 40 cm:

200 g smør
1 l vaniljesaus (oppskriften finner du HER - du må doble oppskriften)
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
700 g hvetemel
6 ts bakepulver

kanel til pynt
perlesukker til pynt

Sett stekeovnen på 175 grader.
Legg bakepapir i bunnen av langpanna.

Smelt smøret og avkjøl.
Sikt melet.
Bland sammen alle ingrediensene. Det går helt fint å røre med en skje eller slikkepott. Du trenger ikke å bruke mikser. Ikke rør for mye.
Hell røren i langpanna og strø over godt med kanel og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen i 40 minutter.
Sjekk om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.

Avkjøl kaken på rist før du tar den ut av langpanna.
Legg et stykke bakepapir over kaken og legg en rist oppå bakepapiret.
Snu kaken opp ned. Ta av bakepapiret.
Dekk kaken med langpanna eller en stor fjøl og snu den opp ned igjen.
Skjær kaken i passende biter og legg på et fat.

Kaken er fin å fryse.

God helg! :)

2 kommentarer:

  1. Denne tror jeg kjæresten min hadde likt :) Han hadde drukket vaniljesaus til frokost om han hadde fått lov ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vaniljesaus er kjempegodt!!! :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...