tirsdag 28. januar 2014

Indisk gresskarsuppe

 
Endelig snø! Det er kjempekoselig å se herlige hvite flak dale ned når jeg ser ut av vinduet. Ikke fullt så koselig å måke, heller ikke å kjøre fast bilen rett foran garasjen og måtte gi opp og parkere, men snø må det være om vinteren synes jeg. :) Hva er da bedre enn en deilig, varmende suppe på en kald vinterdag? I dag vil jeg friste dere med enda en gresskarsuppe oppskrift - indiskinspirert denne gangen. :)

Til 4 trenger du:
 
800 gram - 1 kg gresskar, i biter
2 gulrøtter, i terninger
1 løk, hakket
3 ss sterk karripasta (Korma, Madras eller vanlig rød)
en liten bunt frisk koriander
garam masala
ca 1 l varm grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk
salt og pepper

Naanbrød til servering (oppskriften finner du HER)

Sett stekeovnen på 200 grader.
Hakk korianderstilkene og bland sammen med gresskar, gulrøtter, løk og karripasta i en langpanne.
Krydre litt med garam masala.
Bak grønnsakene midt i ovnen i ca 20 minutter. Sjekk om gresskaret og gulrøttene er myke. Hvis ikke, gir du dem noen minutter til i ovnen.

Ha de bakte grønnsakene i en stor kjele sammen med buljongen.
Tilsett korianderblader. Spar noen blader til pynt.
Mos suppen med en stavmikser e.l. og tilsett kokosmelken.
Varm opp suppen og smak til med salt og pepper om nødvendig.

Server sammen med naanbrød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...