fredag 3. januar 2014

Kremet sjokoladepudding


Nytt år - nye muligheter! :) Jeg starter det nye året her på bloggen med en deilig sjokoladepudding. Vi hadde den til dessert på nyttårsaften og den ble en stor innertier hos hele familien. Oppskriften er egentlig til 6, men jeg serverte den til 4 og vi ble ganske gode og mette etterpå kan du si. :) Puddingen er kremete i konsistensen og er en mellomting mellom sjokolademousse og den tradisjonelle stivere sjokoladepuddingen. God var den, og jeg må si at den var mye bedre på smak og MYE enklere å lage og få til et godt resultat enn denne. Ungene mente at det var verdens beste sjokoladepudding. :)

Hvis ikke du må ha den tradisjonelle, stive sjokoladepuddingen som du må kunne skjære i skiver, vil jeg anbefale å prøve denne oppskriften. Porsjonsglass er å foretrekke siden det blir penere å se på og enklere å servere. Oppskriften er lånt fra Mat På Bordet.

Til 6 personer trenger du:

5 dl lettmelk
2,5 dl kremfløte
35 g maisstivelse
115 g sukker
en klype salt
200 g mørk kokesjokolade, gjerne minst 70% kakao (kan erstattes med hvit sjokolade hvis du vil lage en hvit sjokoladepudding)
1 ts vaniljeekstrakt eller frøene fra 1/2 vaniljestang

revet sjokolade til pynt
friske bær til pynt

Ha melk, fløte, maisstivelse, sukker og salt i en kjele og varm opp under konstant omrøring til det tykner. Bruk gjerne ballongvisp. Blandingen skal ikke koke.
Avkjøl litt.

Hakk sjokoladen og tilsett i melkeblandingen sammen med vaniljeekstrakt/vaniljefrø. Rør godt til du har en jevn og glatt masse.
Hell massen gjennom en finmasket sil for å få bort luftbobler og eventuelle klumper. Hell gjerne over i en bolle med tut for at det skal bli lettere å fordele massen i glass.

Fordel massen i porsjonsglass og sett i kjøleskapet. La puddingen stå og stivne noen timer, gjerne natten over.

Pynt puddingen med revet sjokolade og gjerne noen friske bær rett før servering. Vi hadde frosne bringebær i fryseren som jeg lot tine i kjøleskapet natten over. Det smakte kjempegodt med friske og litt syrlige bær sammen med den søte puddingen.
Du kan fint ta den tradisjonelle varianten og servere vaniljesaus til puddingen, men jeg må advare at det kan bli veldig søtt og mektig. :)

P.S. Jeg er fortsatt på jakt etter den ultimate sjokoladepuddingoppskriften, så hvis du har en god oppskrift som du vil dele er det bare å sende en mail. :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...