lørdag 11. januar 2014

Pølsegrateng


Med den nye sjefen i huset blir det ofte dårlig tid til matlaging for å ikke nevne spising. Heldigvis har jeg en mann som både lager maten og tar oppvasken hver dag mens jeg sitter klistret fast til sofaen med lille Daniel i armene som er konstant sulten. Raske og lettvinte middager er tingen selv om Rune fint kan lage mer kompliserte retter, men når han kommer sulten fra jobben og skal rekke å lage mat før gutta skal på trening blir det umulig å kokkelere i mer enn 30-40 minutter.
Dagens rett er en av disse raske og lettvinte middagene som passer utmerket i vår travle hverdag. Her har vi forsøkt å gjøre pølsemiddagen litt sunnere ved å blande pølser, pasta og grønnsaker. Det ble uten tvil en barnefavoritt!

Til 4 trenger du:

300-400 g kort pasta
600 g pølser
1 broccoli, i buketter
3 gulrøtter, i tynne skiver
1 rød paprika, i terninger
2 vårløk, i skiver
3 egg
3 dl kremfløte
salt og pepper
revet gulost

Sett stekeovnen på 225 grader.

Kok pasta al dente.
Skjær pølsene i skiver eller biter.
Kok opp vann i en kjele og ha i broccolibuketter og gulrotskivene. Ta opp broccoli etter 1-2 minutter.
La gulrøttene koke et par minutter til. Ta opp og la dem renne av.

Smør en stor ildfast form med smør.
Bland pasta, pølser, broccoli, gulrøtter og paprika i formen.
Visp sammen egg og kremfløte og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over i formen.
Strø revet gulost på toppen.
Gratiner retten i ca 15-20 minutter til den er pent gyllenbrun på toppen.

Server gjerne sammen med grønn salat. :)

3 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...