tirsdag 18. februar 2014

Asiatisk kalkunsalat med nøtter og tranebær


Dagens middag ble igjen laget av min mann. Den nye sjefen i huset krever alltid å få mat først, så da må jeg rusle ut av kjøkkenet og fikse mat til ham i full fart ellers blir det masse bråk. :) Det betyr at jeg må overlate middagen til Rune, noe han synes er helt greit. Han trives nemlig på kjøkkenet like mye som meg. Denne oppskriften mener jeg tilhører Jamie Oliver og er en veldig god og spennende salat som du kan servere både til middag og lunsj. Det er også en fin måte å bruke opp rester av kalkun- eller kyllingmiddag på.

Til 2 middagsporsjoner trenger du:

rester av stekt kalkun eller kylling, gjerne fra lår der kjøttet er fetere og saftigere
1 toppet ts femkrydder
1 ss honning
blandet grønn salat (vi brukte baby leaf)
en neve cashewnøtter
en neve tørkede tranebær
frisk mynte
frisk koriander

Dressing:

saften av 1 klementin
saften av 1/2 granateple
saften av 1 lime
olivenolje
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1/2 rød løk, revet
1 tommelstor bit ingefær

hakket rød chili
granateplefrø til pynt

Riv kalkunkjøttet i biter og ha i en varm panne. Stek på lav varme til kjøttet blir gjennomvarmt. Ha gjerne litt smør i panna hvis kjøttet er tørt.
Tilsett krydder og honning og stek i 30 sekunder til.
Anrett salatblader på et fat.
Fordel kalkunkjøttet, cashewnøtter, tranebær, mynte- og korianderblader på toppen.

Bland sammen klementin-, granateple- og limesaft.
Tilsett olivenolje, soyasaus, sesamolje og løk.
Riv ingefær og press ut saften. Tilsett ingefærsaften i dressingen.
Hell dressingen over salaten.

Pynt med chili og granateplefrø og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...