søndag 23. februar 2014

Kringle med spinat, feta og cottage cheese

 
Denne kringlen er utrolig morsom å lage og gjett om den smaker godt! Skikkelig namis! Selv barna sa det enda de påstår at de ikke liker spinat og feta. :)

Du trenger:

Gjærdeig:

50 g gjær
2,5 dl lunken melk
1 ts honning
2 romtempererte egg
1 ts salt
1 ts sukker
1,5 dl romtemperert rømme
1 ss eddik
ca 800 g hvetemel

Fyll:

100 g spinat
300 g cottage cheese eller skjørost
200 g fetaost
2 egg
salt og pepper

sammenvispet egg til pensling
nigella seeds til pynt

Rør sammen gjær, melk og honning i en bakebolle.
Tilsett resten av ingrediensene unntatt mel og rør godt.
Tilsett hvetemel og elt godt til du har en glatt og smidig deig, ca 8 minutter i kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 45-60 minutter.

I mellomtiden lager du fyll.
Hakk spinat i tynne strimler. Har du mer spinat enn mengden i oppskriften, kan du fint ha i mer.
Bland spinaten med resten av ingrediensene og smak til med salt og evt. pepper.

Nå kommer den morsomme delen. :)
Del deigen i to like store biter.
Kjevle ut den ene biten til en stor, rund leiv, ca 30 cm diameter. Det er en fordel å kjevle ut deigen rett på et stykke bakepapir, så blir det lettere å flytte kringlen over på et stekebrett etterpå.
Legg et par ss med fyll i midten av leiven.
Fordel resten av fyllet i en stripe rundt fyllet i midten. La det være ca 1-2 cm igjen til kanten og fyllet i midten.
Finn en kopp eller bolle som er like stor i diameter som fyllet i midten.
Kjevle ut den andre deigbiten til en like stor leiv som den første du kjevlet ut, og legg forsiktig over.
Sett koppen/bollen opp ned over fyllet i midten og klem forsiktig ned for at fyllet skal holde seg på plass under koppen/bollen.
Klem sammen kantene med en gaffel. For å være helt sikker på at skjøten ikke vil gå opp, kan du brette kanten oppover som om du skulle lage calzone.

Skjær kringlen i 8-12 biter fra koppen/bollen og ut i kanten. Jeg skar min i 8 biter og de ble ganske store, men helt fine. For at bitene skal være like, kan du skjære kringlen i to på langs, så på tvers og så skjærer du hver bit i to eller tre.
Nå må du jobbe raskt slik at deigen ikke limer seg sammen igjen.
Løft en bit ved hjelp av en kake- eller stekespade, vri den til venstre og legg ned slik at den ene snittsiden peker ned og den andre opp. Ikke vær redd for at fyllet kommer til å renne ut under. Det stivner godt under steking og kommer til å holde seg på plass.
Gjenta med resten av bitene.

Flytt kringlen forsiktig over på et stekebrett, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la den etterheve i ca 30 minutter.

Pensle kringlen med sammenvispet egg og strø over nigella seeds. Jeg strødde kun på midten, men vil anbefale å strø over hele. Det smakte veldig godt med disse frøene. :)
Bak kringlen midt i ovnen ved 180 grader i ca 40-45 minutter.
Avkjøl litt på rist.

Skjær kringlen i kakestykker og server mens den ennå er lunken.

God søndag! :)

5 kommentarer:

  1. Baksten så veldig flott ut !
    "Kopier - Lim inn" : )
    Jeg har mye fetost i fryseren, kjøpt i Hellas,
    liker å bruke det i bl.a. pai.

    SvarSlett
  2. Ohh me agrada mucho esta tarta excelente relleno es una exquistez,abrazos

    SvarSlett
  3. Hei
    Savner innleggene dine, men du har det vel travelt med den lille og resten av hverdagen. Håper du i alle fall snart er tilbake med alle de spennende oppskriftene dine. Du blir fort savnet :-) :-)
    Klem Vivian

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Vivian!
      Så koselig å høre fra deg. Det har dessverre ikke vært tid og ork til å skrive pga dødsfall i familien. Jeg har tenkt mye på bloggen og jeg lover å komme med nye innlegg om ikke så altfor lenge. :-)

      Klem
      Svetlana :-)

      Slett
  4. Så trist. Kondolerer. Vi som er her og leser på bloggen klarer fint å vente. Ta vare på familien , det er det viktigste.
    Klem fra Vivian

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...