onsdag 12. februar 2014

Ovnsbakt torskefilet med spinat og ost

 
Til middag i dag er det en nydelig torskerett med spinat og ost. Alt bakes sammen i en form - veldig lettvint og veldig godt.

Til 4 trenger du:

ca 1 kg torsk eller annen hvit fisk
sitronsaft
salt og pepper
250 g spinat
2-3 vårløk, i skiver
hakket bladpersille
1/2 beger creme fraiche (ikke lett)
revet gulost

Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør en ildfast form med smør eller olje.

Skjær fisken i serveringsstykker og legg i formen.
Drypp over litt sitronsaft og krydre med salt og pepper.
Fordel spinaten over fisken. Det vil se mye ut, men spinaten kommer til å krympe under steking.
Strø over vårløk og persille.
Legg creme fraiche i små klatter på toppen og smør forsiktig utover med en skje eller slikkepott.
Strø over revet gulost.
Bak fisken midt i ovnen i ca 20-25 minutter, eller til den er gjennomstekt og osten begynner å bli gylden.

Server sammen med kokte poteter eller potetmos. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...