tirsdag 8. juli 2014

Grillet makrell med couscous og grønnsaker

 
Vi var så heldige i går som fikk masse makrell levert på døra av en bekjent som fikk hele 185 fisker på en kveld! Store og fine var de også. Vi lurte på om vi skulle legge fiskene hele i fryseren og ta opp etter hvert, men fant ut at det passet dårlig hvis vi skulle få tømt og vasket fryseren i løpet av de nærmeste dagene før jeg fyller den med bær. :) Da var det bare å brette opp ermene, rense og filetere og tilberede. Vi laget masse makrell i tomat som vi skal ha til middag i dag (oppskriften kommer senere), og i dag får dere oppskriften på grillet makrell med couscous og grønnsaker. Som dere vet er jeg ikke noe glad i kokte poteter. Derfor ble det couscous som tilbehør. :)

Til 4 trenger du:
 
4 makreller
salt og pepper
1 sitron, i skiver
dill
olivenolje
 
olivenolje
1 stor gulrot, i små terninger
1 sjalottløk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
couscous eller bulgur til 4
2 vårløk, i skiver
 
1-2 røde paprikaer, i store biter
1 stor squash eller 2 små, i skiver skåret på langs
store tomater, delt i to
olivenolje
salt og pepper
 
Rens fisken. Krydre med salt og pepper innvendig og legg et par sitronskiver og noen dillkvaster.
Surr hyssing godt rundt fisken.
Pensle med olivenolje før grilling.
Grilletiden avhenger av hvor store fisker du har. Stikk kniven der fisken er tykkest og sjekk om den er gjennomstekt før du serverer.
 
*Tips: du kan fint filetere makrellene eller kjøpe filet og grille hvis du vil unngå bein. Krydre filetene med salt og pepper og pensle med olivenolje før grilling. Drypp over litt sitronsaft og pynt med dill før servering.
 
Stek gulrot, løk og hvitløk i olivenolje et par minutter.
Tilsett kokende vann (mengde etter anvisning på couscous- eller bulgurpakken). Du kan også tilsette en buljongterning hvis du ønsker litt mer smak. Mine barn MÅ ha buljong i couscous og bulgur. :)
Ha i couscous/bulgur og tilbered etter anvisning på pakken. Merk at gulrotterningene blir hardere når du skal lage couscous eller om du skulle lage bulgur. Begge deler er godt!
Tilsett vårløk rett før servering.
 
* Tips: couscous/bulgur kan lages ferdig før du skal grille makrellen. :)

Denne gangen hadde vi kun grillet paprika og squash som tilbehør i tillegg til couscous. Etter å ha smakt på maten fant vi ut at det hadde vært veldig godt med tomater også. :)
Pensle grønnsakene med olivenolje og krydre med salt og pepper.
Grill noen få minutter på hver side.

Server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...