torsdag 28. august 2014

Hjemmelaget makrell i tomat

 
Her kommer oppskriften på makrell i tomat, som lovet i forrige innlegg. Litt sent, ja, jeg vet :), men håper at dere vil få gleden av oppskriften likevel. Oppskriften er stor og her blir det nok til to middager til fire personer eller pålegg i mange dager. Retten er fin å fryse, så jeg vil anbefale å fryse fisken enten i en stor form hvis den skal spises til middag senere eller små bokser hvis den skal spises som pålegg.

Du trenger:
 
1 boks hakkede tomater
ca 300 g tomatpure
3 ss olivenolje
2 ts hvit balsamico
salt
pepper
sukker
evt. litt chilipulver
 
10 makreller
 
Kjør tomatene i blender til en glatt masse.
Rør i tomatpure, olivenolje og balsamico.
Smak til med salt, pepper, sukker og evt. chilipulver. Tilsett mer balsamico hvis nødvendig.
 
Fileter fiskene.
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Finn frem en stor ildfast form.
Legg tomatsaus og makrell lagvis i formen. Start og avslutt med saus.
Stek fisken i ca 20 minutter, avhengig av hvor store fileter du har. Sjekk om fisken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
 
Nyyyt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...