fredag 29. august 2014

Lime- og blåbærostekake

 
Denne herlige ostekaken ble vår sommerfavoritt i år. Prøv du også!


Du trenger:
 
300 g Bixit
120 g smør
 
500 g blåbær (200 g + 300 g)
150 g sukker
 

6 gelatinplater
2 dl vann
3 ss sukker
revet skall og saft av 2 lime
500 g Philadelphia eller annen naturell kremost
3 dl lettrømme
1 vaniljestang
120 g siktet melis
3 dl kremfløte

Sett stekeovnen på 180 grader.
Knus kjeksen i blender eller med kjevle.
Smelt smøret og bland med kjekssmulene.
Trykk kjeksmassen ned i en kakeform, ca 20 cm i diameter.
Stek bunnen i 10 minutter.
Avkjøl.

Ha 200 g blåbær, 150 g sukker og 2 ss vann i en kjele.
Kok opp og la bærene koke i 2 minutter.
Avkjøl.
Sil og ta vare på bærene.

Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Kok opp vann, sukker og limesaft i en kjele.
Løft gelatinplatene opp av vannet og rør i sukkerlaken.
Avkjøl.

Pisk kremost, rømme, vaniljefrø, melis og limeskall i en bolle.
Pisk kremfløten stiv og pisk inn i ostekremen.
Pisk inn geleen i en tynn stråle.
Vend inn de kokte bærene som du har tatt vare på.
Hell fyllet over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet.
La kaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer, helst natten over.

Kok opp blåbærsaften og la den koke inn til sirup.
Avkjøl og rør inn resten av de friske bærene.

Pynt kaken rett før servering. Du har flere alternativer:
1. Hell blåbærsirup over kaken rett før servering. Strø over bærene.
2. Strø over bærene. Ta vare på sirupen og lag saft ved å blande sirupen med kaldt vann.
3. Dropp sirupen og pynt kaken med friske bær.

*Tips: prøv også bringebær!

God helg! :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...