torsdag 4. september 2014

Aprikosmarmelade av tørkede aprikoser


Jeg hadde to poser med tørkede aprikoser som nærmet seg best-før-dato, og da kom jeg på at jeg kunne lage marmelade av de. Aprikosmarmelade er jo supergodt til ost og kjeks eller bare på brødskiven. Denne gangen laget jeg en mer luksuriøs variant med vanilje. Vaniljestangen kan erstattes med kanelstang, eller hvorfor ikke tilsette noen kardemommefrø eller stjerneanis? Det er kun fantasien som stopper deg. Prøv deg frem med en eller flere typer krydder og finn din favoritt!

Til 2 glass trenger du:

500 g tørkede aprikoser
saften av 1/2 sitron
saften av 1/2 lime
1 vaniljestang
200 g demerarasukker (smak deg frem)

Ha aprikosene i en kjele og hell over kaldt vann til det dekker aprikosene. La stå på kjøkkenbenken natten over.

Kok aprikoser, bløtleggingsvannet, sitron- og limesaft og vaniljestang (både stang og frø) på middels varme under lokk i 20 minutter.
Tilsett sukker og kok i 20 minutter til. Rør om av og til.
Ta ut vaniljestangen.
Mos halvparten av marmeladen i blender e.l. og bland med resten.

Hell marmeladen i rene og varme glass med tett lokk.
Oppbevar marmeladen kjølig.

* Tips: steriliser glass og lokk i stekeovnen, 100 grader i 10 minutter.

:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...