tirsdag 23. september 2014

Chili con carne à la Hellstrøm


Ååååhhh...nå er det kaldt ute. Kjenner det er på tide å fyre opp i parafinovnen. Det er ennå litt uvant etter den knallfine sommeren vi har hatt! Da er det ekstra godt å nyte en deilig, varmende gryte til middag. I dag vil jeg friste dere med en chili con carne inspirert av Hellstrøm. Enkelt og supergodt! Litt tidskrevende og kan med fordel lages kvelden i forveien. Da har du også ferdiglaget middag når du kommer hjem fra jobb. :)

Til 4 trenger du:

olivenolje til steking
2 løk, i skiver
5 hvitløksfedd, hele
1 gulrot, i små terninger
10-12 tørkede tomater i olje
1 rød chili, delt i to på langs
1-2 laurbærblad
2 bokser hermetiske tomater
2 dl vann
1 ts cayennepepper
2 ts svart pepper
2 ss Worcestershiresaus
1 kg karbonadedeig
500 g røde bønner (1 boks)
salt
Tabasco

Stek løk og hvitløk i olje i en stor jerngryte til de er blanke, ca to minutter.
Tilsett gulrot, tomater, chili og laurbærblad.
Ha i hermetiske tomater og vann. Kok opp og la det koke i ca 30 minutter.
Tilsett pepper og Worcestershiresaus.

Stek kjøttet i olje på sterk varme i en stekepanne i flere omganger.
Ha kjøttet over i gryta, og la alt koke videre i minst en time.
Tilsett bønnene og varm opp.
Smak til med salt og Tabasco.

Server med ris.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...