onsdag 24. september 2014

Pestofylt kyllingbryst med pasta og stekte tomater


Dette er en fantastisk god middagsrett som passer både til hverdag og fest. Skal du servere denne retten til gjester, kan du koste på deg fersk pasta. :) Oppskriften fant jeg på bloggen til Mariann, men har gjort noen endringer, selvfølgelig :))))).

Til 4 trenger du:

4-6 kyllingfileter
3 ss pinjekjerner
4-6 ss pesto
pepper

6-7 mellomstore tomater, for eks. delicioso
4 ss pesto
8 ss balsamico
salt og pepper
2 ts sitronsaft
2 ts sukker

tagliatelle (beregn ca 400 g tørr eller 600 g fersk pasta)

slangeagurk, i terninger
frisk basilikum
olivenolje
revet parmesan

Sett stekeovnen på 225 grader grill.

Rist pinjekjernene i en tørr panne.

Lag et snitt på langs i hver kyllingfilet slik at det blir en lomme innvendig.
Fyll filetene med pinjekjerner og pesto.
Krydre med pepper.
Hvis filetene faller fra hverandre, kan du surre hyssing rundt.
Legg filetene i en ildfast form og stek under grill i 4 minutter.

I mellomtiden skjærer du tomatene i biter og blander med pesto, balsamico, salt, pepper, sitronsaft og sukker i en ildfast form. Pass på at formen ikke er for stor at den ikke går inn i ovnen sammen med formen kyllingen er i. De skal nemlig stekes i ovnen samtidig.

Sett stekeovnen på over/- og undervarme og stek både kylling og tomater i ca 15 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
La kyllingen hvile litt før servering.

Kok pasta etter anvisningen på pakken.

Skjær kyllingfiletene i skiver.
Anrett pasta på tallerkener, topp med tomater, agurkterninger, basilikum og ringle over god olivenolje.
Topp med kyllingskiver og server sammen med nyrevet parmesan.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...