tirsdag 9. september 2014

Suppe med lam og borlottibønner

 
Nå har høsten kommet. Selv om vi er litt bortskjemte her i Østfold og kan nyte varme, solfylte dager ennå (bortsett fra i dag ;-)), merkes høsten godt på kvelden og tidlig på morgenen. Det er masse fint lammekjøtt å få kjøpt i butikkene nå, og har du noen lammekjøttrester fra helgens middag kan du lage en deilig høstsuppe.

Til 4 trenger du:

olivenolje
2 ts sennepsfrø
1/2 gul løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 tommelfingerstor bit ingefær, finhakket
1 ts gurkemeie
2 ts karri
1/2 boks hermetiske tomater
1 l grønnsaksbuljong
750 g poteter (ca 4 store), i store terninger
1 boks borlottibønner (kan erstattes med en annen type bønner)
lammekjøttrester, oppdelt
salt og pepper

rømme eller yoghurt til servering
friske urter

Stek sennepsfrø i olje i en stor kjele til de begynner å poppe.
Ha i løk, hvitløk, ingefær og krydder og stek til løken er gylden.
Tilsett tomater, buljong og poteter. Kok opp og la suppen småkoke i ca 20 minutter eller til potetene er myke.
Tilsett bønner og lammekjøtt og la suppen småkoke et par minutter til til alt er gjennomvarmt.
Smak til med salt og pepper.

Server suppen med godt brød, rømme eller yoghurt.
Har du friske urter, kan du strø dem på toppen rett før servering.

:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...