mandag 6. oktober 2014

Hjemmelagede fiskeboller


I dag blir det ingen fancy rett til middag, men noe så enkelt som fiskeboller. Glem glatte og såpeaktige fiskeboller du får kjøpt på boks. Disse bollene her er så mye bedre og så mye sunnere! Litt dyrere blir det, men da betaler du for fisk og ikke for mel!

Bollene falt i smak hos hele familien, selv lille Daniel på 9 måneder elsket dem. :)

Jeg laget fiskeboller av 1 kg fisk og det ble mange boller! 55 faktisk! Du kan gjerne halvere oppskriften. Alternativt kan du steke bollene som blir igjen til middag dagen etter. Denne oppskriften kan også brukes til fiskekaker.

1 kg fiskefilet av torsk, hyse eller en blanding
4 ts salt
1 gul løk
3 ts pepper (smak deg frem)
3 ts revet muskat (smak deg frem)
1 ts malt ingefær
frisk dill eller persille, hakket
2 egg
6 ss potetmel
3 ss hvetemel
3 dl kremfløte
3 dl melk (lett eller H)

Sett alle ingrediensene kaldt til de har fått samme temperatur.

Kjør fisk, salt og løk i foodprocessor til farse.
Deretter tilsetter du krydder, dill/persille, egg og mel. Kjør litt til til alt er godt blandet.
Bland sammen fløte og melk og spe sakte mens foodprocessoren går.

Form farsen til boller med to spiseskjeer. Jeg la bollene på et bakepapir etter hvert som jeg formet dem.
La bollene trekke enten i fiskebuljong eller vann (bruk hjemmelaget buljong eller vann til baby) i ca 10 minutter.

Til fiskebollene hadde vi kokte poteter, gulrøtter og karrisaus. Sløyf sausen til babyen, og heller mos poteter med litt melk eller vannet du kokte bollene i.
Er du ikke glad i karri, kan du droppe det. Da får du vanlig hvit saus. Det er også godt til fiskeboller.
Lag gjerne en større porsjon hvis dere er veldig glade i saus. :)

Her er oppskriften:

2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl varm melk (lett eller H)
1 ts karri
salt og pepper

Smelt smør og tilsett mel. Visp godt til alle klumpene er oppløst.
Spe med melk mens du visper. Kok forsiktig opp under stadig visping. Skru ned varmen og la sausen småkoke noen minutter. Rør om av og til og pass på at sausen ikke svir seg i bunnen.
Visp inn karri og smak til med salt og pepper.

Server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...