mandag 13. oktober 2014

Kedgeree

 
Jeg så Jamie Oliver lage kedgeree på tv for et par år siden og har laget retten to ganger allerede. Kedgeree er en super rett å lage hvis du har noen fiskerester fra gårsdagens middag. Kedgeree er en indiskinspirert rett som kommer fra Storbritannia. Det sies at kedgeree ble servert til frokost i gamle tider nettopp for å få brukt opp middagsrester. Jeg fulgte ikke Jamies oppskrift helt slavisk, men laget min egen variant basert på hans. Godt ble det og kan anbefales!

Til 4 trenger du:
 
4 dl basmatiris
4 egg
2 sitroner
2 laurbærblader
800 g torskefilet (jeg hadde ikke fiskerester og brukte rå fisk), i biter
olivenolje
1 ss smør
1 gul løk, finhakket
en liten bunt koriander eller persille
1 rød chili, i tynne skiver
 
creme fraiche eller gresk yoghurt til servering

Kok risen etter anvisningen på pakken, men ta av kokeplaten to minutter før den er ferdig.

Kok eggene i 8 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell.

Klem saften av en halv sitron i en kjele, ha i halve sitronen som du har klemt saften av, laurbærblader og nok vann til å koke fisken i. Kok opp og ha i fisken. La den trekke i 3-4 minutter.
Hell av vannet og fjern laurbærblader og sitron.
* Har du fiskerester, dropper du dette steget. :)

Varm opp olivenolje og smør i en stekepanne.
Stek løken i et par minutter. Tilsett chili og la alt steke på lav varme til løken er myk.
Tilsett risen og rør om.

Grovhakk eggene, men spar noen båter til pynt. Tilsett i risen sammen med fisken og koriander- eller persilleblader.
Drypp over saften av den siste sitronen. Ikke ta all saften. Bedre å tilsette litt og så smake til etterpå.
Bland alt forsiktig.
Varm opp på lav varme.
Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper hvis nødvendig.

Server sammen med creme fraiche eller gresk yoghurt. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...