onsdag 8. oktober 2014

Kylling med emmerperler

 
I dag blir det kylling krydret med currypasta og lun salat med emmerperler til middag. Emmerperler fåes nå kjøpt i de fleste store butikker og kan brukes som tilbehør til de fleste retter der du ellers ville brukt ris. Emmerperler er også godt i lune salater istedenfor couscous og bulgur. Anbefaler å prøve hvis du ikke har gjort det ennå!

Til 4 trenger du:

1 hel kylling, ca 2 kg
currypasta, jeg brukte Madras
1 løk, i skiver
2-3 dl varm buljong

4 dl emmerperler
3 gulrotter, i skiver
3 selleristilker, i skiver
1 blomkål, i små buketter
olje til steking
2-3 vårløk, i skiver
ca 100 g sukkererter, delt i to
30 g (1/2 pose) ruccola
salt og pepper

frisk koriander eller persille

Sett stekeovnen på 220 grader.
Del opp kyllingen og pensle bitene med currypasta.
Legg kyllingen og løken i en stor form eller gryte og hell over buljong.
Stek i ovnen i 35-45 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Strø over friske urter rett før servering.

Kok emmerperler etter anvisningen på pakken.

Stek gulrøtter, selleri og blomkål i olje til de er møre.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett vårløk, sukkererter og ruccola rett før servering.

Server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...