tirsdag 14. oktober 2014

Kyllingboller med squash

 
Denne retten laget jeg for lenge siden, en gang i fjor faktisk! Sånn går det når matblogger får barn og hund :). Oppskriften fant jeg hos Annica, som er en av mine favorittmatbloggere. Hun er veldig flink til å lage moderne mat med spennende ingredienser, som også er enkel å lage. Jeg forandret oppskriften litt, men den er fortsatt ganske lik Annica sin. Kyllingbollene smakte kjempegodt og var veldig saftige takket være squashen i farsen. Det er veldig smart å gjemme grønnsaker i kjøttfarsen hvis du har kresne barn. :) Disse bollene vil garantert falle i smak hos hele familien. Som tilbehør serverer du ris og en nydelig dressing med reddiker og litt sitronsmak. Nydelig!

Til 4 trenger du:

800 g kyllingkjøttdeig
3 squash
3 ss cumin
1 egg
frisk persille, hakket
salt og pepper
olivenolje til steking

Dressing:

3 dl creme fraiche
revet skall av en sitron
150 g reddiker, i tynne skiver
1 hvitløksfedd, presset
frisk persille, hakket
salt og pepper

Start med å lage dressingen.
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Sett kjølig.

Riv squashene på et juliennejern. Ikke ta med den bløte midten. Du behøver ikke å skrelle.
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med pepper og litt salt.
Form farsen til store boller, gjerne med to spiseskjeer. Deigen er litt klissete og slik skal den være.
Varm opp olje i en stor stekepanne og stek bollene på middels varme til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

Server sammen med ris og masse dressing. :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...