tirsdag 21. oktober 2014

Maki sushi


Jeg har laget sushi mange ganger, men av en eller annen grunn har det ikke kommet med på bloggen før nå. Sushi er nok ikke en rett vi spiser så veldig ofte. Det er litt tidskrevende, og ungene er ikke så superbegeistret. Det er overhodet ikke vanskelig å lage sushi og du behøver ikke å ha rå fisk selv om det er meningen. Jeg begynte ikke å like rå fisk før for et par-tre år siden. og laget sushi med røkt laks. Det er minst like godt! :)

Maki sushi er det jeg liker best og synes er mest spennende, men det er selvfølgelig smak og behag.

Dette trenger du for å lage maki sushi:

250 gram sushiris
2 ss risvineddik
2 ss sukker

laks av god kvalitet, helst Salma

nori tang
wasabi
agurk, i tynne staver
paprika eller gulrot, i tynne staver

bambusmatte

Alle disse ingrediensene får du nå kjøpt i de fleste matbutikker.

Start med å koke ris.
Jeg hadde Blue Dragon ris og laget risen etter anvisningen på pakken.
Skyll risen godt i kaldt vann helt til vannet blir klart. La den stå i kaldt vann i 20 minutter.
Hell av vannet og skyll enda en gang.
Ha ris og 4 dl vann i en kjele og kok opp. La risen koke i 10 minutter eller til all væsken er absorbert.
Bland sammen risvineddik og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Bland sammen med risen.
Avkjøl risen litt.

Skjær laksen i tynne skiver. En god kniv er veldig viktig her. Prøv å skjære så tynne skiver som mulig.

Legg bambusmatte på benken. Legg ett nori tang blad på matta.
Legg et lag med ris utover bladet med litt avstand både oppe og nede. Risen er klebrig, så det kan være lurt å ha en skål med kaldt vann ved siden av.
Stryk et tynt lag med wasabi omtrent på midten eller litt lenger opp.
Legg et rad med lakseskiver over wasabien og topp med resten av fyllet.
Forsøk å legge fyllet pent slik at snittet skal bli fint.
Rull bladet tett sammen ved hjelp av bambusmatta. Rull en halv gang rundt og klem, rull og klem.
Skjær rullen i ca 1,5-2 cm brede biter.

Når du har blitt fortrolig med å rulle sushi, kan du prøve deg på å lage ruller med risen utenpå og bladet inni. :)

Som tilbehør kan du servere syltet ingefær, hvis du liker smaken.
Soyasaus er veldig godt. Den bør da være japansk. :)
Den som liker sterk mat kan også ha ekstra wasabi ved siden av. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...