fredag 17. oktober 2014

Muffins med tyrkisk yoghurt og bærkrem

 
Disse herlighetene må du bare lage til barna i helgen! Søte, myke med deilig ostekrem på toppen - fantastisk! Du kan velge om du vil ha blåbær eller andre bær i deigen og/eller i kremen, eller om du vil droppe bærene helt. Muffinsene blir en stor innertier uansett! :)

Til ca 17 store eller 30 vanlige muffins trenger du:
 
8 dl siktet hvetemel
4,8 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
170 g mykt usaltet smør, i terninger
2 store egg
2 store eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt
500 g tyrkisk yoghurt
blåbær eller andre bær
 
Krem: *
 
1,5 dl blåbær eller andre bær
120 g usaltet smør
3,6 dl melis
en klype salt
250 g naturell kremost

Sett stekeovnen på 180 grader.

Bland sammen det tørre.
Pisk inn smøret til du har fine smuler.
Pisk sammen egg, eggehviter, vaniljeekstrakt og yoghurt i en egen bolle, og tilsett i melet.
Pisk alt godt til du har en glatt deig. Ikke pisk for lenge.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Bruk gjerne doble former hvis du bruker store og hvis de ikke passer inn i muffinsbrettet.
Trykk noen bær forsiktig ned i muffinsene. Du bestemmer mengden.
Bak muffinsene midt i ovnen. Store muffinser trenger ca 28-30 minutter, og de vanlige ca 20 minutter i ovnen. Sjekk om de er gjennomstekt før du tar dem ut av ovnen.
Avkjøl helt på en rist.

Når muffinsene har blitt helt kalde kan du lage kremen.
Mos bærene i en blender e.l. og sil.
Pisk smør, melis og salt til krem.
Tilsett kremost, litt av gangen.
Ha i bærsaften til slutt.

Sprøyt ut kremen på toppen av muffinsene og sett kaldt til de skal serveres. :)

* Tips: er du veldig glad i krem og i tillegg lager små/vanlige muffinser anbefaler jeg å doble kremoppskriften. :)

God helg! :)

3 kommentarer:

  1. Vilka fina muffins ska testa ditt recept, tack från Sverige :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig ❤️
      Tusen takk og lykke til! 😊

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...