lørdag 4. oktober 2014

Plommedessert


Tenkte jeg skulle legge ut denne oppskriften i dag mens plommene fortsatt er på sitt beste, selv om det ikke er fredag. :) Oppskriften er veldig enkel og krever kun noen få ingredienser. Inspirasjonen fant jeg på dinmat.no, men jeg har forandret oppskriften litt.

Oppskriften er til ca 6 personer:

1 kg plommer, uten steiner men med skinnet på
100-150 g sukker, gjerne Demerara (smak deg frem)
1/2 dl vann (noe av vannet kan erstattes med en god dessertvin)
1/2 vaniljestang

pisket krem eller creme fraiche eller gresk/tyrkisk yoghurt til servering
hakkede mandler eller nøtter til servering

Ha sukker, vann, vaniljestang og vaniljefrø i en kjele og kok opp. La det koke til sukkeret er oppløst.

Ha i plommene og kok videre til plommene er møre. Det tar kun noen minutter, så følg godt med slik at plommene ikke blir til mos. Husk også å smake underveis. Har du litt sure plommer trenger du kanskje mer sukker.

Avkjøl og fordel i glass eller skåler. Jeg liker denne desserten best kald.
Topp med krem eller creme fraiche eller yoghurt og strø over hakkede mandler eller nøtter.

:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...