onsdag 15. oktober 2014

Polenta

 
Polenta er noe vi ikke har hatt så mye på bordet ennå, men jeg er sikker på at det blir mer fremover fordi ungene elsket polenta. Vet ikke helt hvorfor, men jeg tror det fordi polenta minner veldig om semule i konsistensen: litt kornete og grøtete. Jeg synes også at polenta er godt. Ulempen er at det er vanskelig å få til riktig konsistens når du koker polenta fordi den stivner fort. Den kan bli så stiv at du kan skjære den i skiver. Min anbefaling er å bruke mye væske og spise mens den er varm. Kald polenta kan skjæres i skiver og stekes i litt smør på begge sider. Det er også veldig godt. Du kan faktisk bestemme om du vil servere kremet polenta eller stekt i skiver. :)
 
Polenta kan serveres til både kjøtt og fisk. Stekt polenta sammen med tomater og/eller grønn salat kan være en fin rett i seg selv. Polenta kan fint serveres til baby over 6 måneder. Bruk vann og vent med fløte og creme fraiche til babyen er 8 måneder. :)

Til 4 trenger du:

1 stort hvitløksfedd, finhakket
litt olje
8,5 dl buljong eller vann
1,5 dl matfløte
1 ts salt
2,5 dl polenta
2 ss smør
2 ss creme fraiche
en neve revet parmesan
friske urter

Surr hvitløken i litt olje.
Tilsett buljong/vann og fløte og kok opp.
Tilsett salt.
Visp inn polenta.
La den småkoke under lokk i 4 minutter eller etter anvisning på pakken. Jeg hadde en hurtig variant som skulle kokes i kun 3-4 minutter, men jeg har også hatt polenta som skulle kokes i 10 minutter, så les hva som står på pakken. Vær forsiktig! Polenta spruter veldig i begynnelsen!
Rør inn smør, creme fraiche, parmesan og urter.

Server straks!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...