torsdag 9. oktober 2014

Tefteli - russiske kjøttboller


 
I dag vil jeg friste dere med en russisk oppskrift på kjøttboller. Disse heter "tefteli" på russisk og skiller seg ut fra vanlige kjøttboller fordi de inneholder ris og gulrøtter, og de skal trekke i tomatsaus. Hjemme fikk vi alltid pasta til kjøttbollene, og jeg husker at det var en av mine favorittmiddager. :)

Du trenger:
 
800 g karbonadedeig (du kan også bruke kjøttdeig av svin eller kylling)
1 dl rundkornet ris
 
1 stor gulrot
1 gul løk
olje til steking
 
2 egg
salt
2 ts pepper
 
1 lite glass tomatpure (180 g)
5 ss seterrømme
5 dl varmt vann
 
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skyll i kaldt vann etter at risen er ferdig kokt. La vannet renne av.
 
Riv gulrot på et grovt jern.
Finhakk løk.
Stek gulrot og løk og olje på lav/middels varme til løken er myk og gylden.
 
Bland sammen karbonadedeig, ris, gulrot og løk. Smak til med salt og pepper.
Form til boller, litt større enn vanlig, men ikke så store som kjøttkaker.
 
Varm opp olje i en stekepanne og brun kjøttbollene på begge sider.
Legg kjøttbollene i en kjele eller en stor stekepanne. Det går helt fint hvis du må legge dem oppå hverandre.
 
Bland sammen tomatpure, rømme og vann.
Hell sausen over kjøttbollene.
 
Kok opp og la kjøttbollene småkoke/trekke på veldig lav varme i 40 minutter.
Smak på sausen underveis. Tilsett mer salt og/eller pepper hvis nødvendig.
 
Server med pasta og grønn salat. :)

1 kommentar:

  1. Skikkelig godt�� tusen takk for oppskriften. Veldig glad i enkelte russiske retter

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...