tirsdag 7. oktober 2014

Teriyakilaks


Dette er en nydelig lakserett for deg som liker litt spicy mat. Retten er veldig rask å lage, spesielt hvis du lager teriyakisausen og legger laksen i sausen kvelden i forveien. Ingen grunn til å kjøpe ferdig saus. Denne lager du veldig enkelt selv! :)

Til 4 trenger du:

Teriyakisaus:

1 dl soyasaus med lavere saltinnhold
1/2 dl mirin (fåes kjøpt i utenlandske butikker)
2 ss light brown sukker
2 hvitløksfedd, pressede
1 ss revet frisk ingefær

4-6 laksefileter
1 rød chili, i tynne skiver
limesaft

1 vårløk, i tynne skiver
cashewnøtter

gulrøtter og/eller broccoli
ris

Start med å lage saus.
Bland alle ingrediensene i en liten kjele. Kok opp og la sausen småkoke i 10 minutter.
Avkjøl og sil.
Sausen holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Mariner laksefiletene i litt av sausen i minst 2 timer.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg laksefiletene i en ildfast form.
Fordel chili over laksen.
Drypp over litt limesaft.
Stek midt i ovnen i 12-15 minutter.

I mellomtiden koker du ris.

Har du gulrøtter, river du dem med et juliennejern eller skjærer i tynne strimler og steker raskt i olje. Smak til med salt og pepper. Drypp gjerne litt teriyakisaus over.
Broccoli kan du enten koke eller steke raskt.

Strø vårløken og cashewnøttene over laksefiletene før servering.
Server sammen med ris, gulrøtter, broccoli og resten av teriyakisausen.

:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...