onsdag 12. november 2014

Byggrissalat med Syndin (brennesleost fra Valdres) og panert squash


I dag vil jeg friste dere med en fantastisk nydelig byggrissalat med masse spennende smaker: hvitløksconfit, balsamicodressing, sprø valnøtter og en av mine ostefavoritter Syndin. Syndin er en brennesleost fra Valdres og kan virkelig anbefales. Vi hadde panert squash til salaten rett og slett fordi vi hadde squash i skapet, med andre ord den er valgfri. Dette er en vegetar rett og kan spises som den er hvis du ønsker en lettere middag eller lunsj. Alternativt kan salaten serveres som tilbehør til både kjøtt og fisk. Osten kan da sløyfes.

Til 4 trenger du:

200 gram byggris

1 rødløk, i båter
olivenolje

hvitløksconfit , ta så mye du vil (oppskriften finner du HER)
4-5 tomater, i båter
1 pose baby leaf
friske basilikumblader

50 gram valnøtter, grovhakket

Dressing:

2 ss hvitløksolje fra hvitløksconfit
2 ts god balsamico
1 ts Dijonsennep
salt og pepper

Syndin, skåret i trekanter, ta så mye du orker å spise

Kok byggrisen etter anvisningen på pakken. Avkjøl.

Stek løken i olivenolje på lav varme til den er myk og begynner å bli litt søt på smak.

Bland byggris, løk, hvitløksconfit, tomater, baby leaf og basilikum forsiktig sammen.

Rist valnøttene i en tørr panne til de begynner å bli sprø og gyllenbrune. Sett til side.

Lag dressing.
Visp sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Hell dressingen over salaten.
Legg ostetrekantene på toppen og strø over valnøttene.

Panert squash:

1-2 squash
hvetemel
sammenvispet egg
olje til steking

Skjær squashen i ca 5 med mer tykke skiver.
Vend skivene inn i hvetemel. Rist av det overflødige melet.
Dypp skivene i egg og vend inn i mel igjen.
Stek skivene i varm olje på middels varme til de er gyllenbrune på begge sider.

Server straks!

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...