onsdag 19. november 2014

Jamies San Fran kyllingsalat

 
For en tid tilbake så jeg Jamie Oliver lage denne fargerike og smakfulle salaten på tv. Det var ingen tvil - denne måtte jeg bare lage. :) Jeg tror jeg har fått med meg alle ingrediensene. Hvis ikke, gjør det ingenting. Denne salaten er supergod og kan anbefales på det sterkeste! :)

Til 4 trenger du:

3 dl quinoa

1 rød chili
1/2 bunt frisk koriander
100 g spinat
2-3 vårløk
1/2 bunt frisk mynte

4 kyllingbryst
paprikapulver
allehånde
salt og pepper
olje til steking
1 rød paprika, i biter eller skiver
1 gul paprika, i biter eller skiver

olivenolje
limesaft

1 mango, i terninger
1 avocado, i biter
50-100 g fetaost, i terninger

1/2 bunt frisk koriander til pynt
brønnkarse til pynt (kan sløyfes)
rød chili, i skiver til pynt
matyoghurt eller gresk yoghurt til servering

Dekk quinoa med kokende vann og kok i 8 minutter. Sil og sett til side.

Kjør chili, koriander, spinat, vårløk og mynte i blender. Sett til side.

Krydre kyllingbrystene med paprika, allehånde, salt og pepper på begge sider.
Bank brystene til ca 1,5 cm tykkelse.
Varm opp olje i en stekepanne på høy varme.
Stek brystene på middels varme i 5 minutter eller til de er gjennomstekt.
Stek rød og gul paprika sammen med kyllingen de siste minuttene.

Fordel quinoa på et fat og drypp urteblandingen over.
Ringle over olivenolje og limesaft.
Skjær kyllingbrystene i skiver/strimler og legg på toppen av quinoa sammen med paprikaen.
Fordel mango og avocado rundt.
Strø over fetaost.
Avslutt med koriander, brønnkarse og chiliskiver.

Server sammen med yoghurt. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...