onsdag 5. november 2014

Pasta Alla Norma


Dagens middagsrett blir denne smakfulle og forholdsvis enkle pastaretten, Pasta Alle Norma. Det betyr i grunn pasta med auberginesaus. Jeg har lånt oppskriften av Buddy Valastro, men har unnlatt ricotta på toppen ellers hadde det blitt for mye etter min smak. :) Ønsker du en raskere og enklere rett dropper du friterte auberginestaver.

Til 4 trenger du:

2 auberginer
olivenolje
1 liten gul løk, finhakket
3 hvitløksfedd, presset
2 bokser hermetiske tomater
frisk basilikum
1 ss smør
salt

hvetemel
2 egg, sammenvispet
brødsmuler (oppskriften finner du HER)

400-500 gram pasta

revet parmesan

Skrell auberginene.
Skjær den ene i ca 5-6 mm tykke skiver. Skjær den andre i små terninger. Legg skivene og terningene separat fra hverandre.
Strø over godt med salt og la dem ligge med saltet på i ca 30 minutter.
Skyll med kaldt vann og tørk godt med kjøkkenpapir.

Finn frem en stor stekepanne og ha i olivenolje.
Stek løken på middels varme til den er myk og blank.
Tilsett hvitløk og stek et par minutter til.
Ha i aubergineterningene og stek i 5 minutter.
Hell i tomatene, kok opp og la sausen putre mens du koker pasta.
Tilsett frisk basilikum og smør mot slutten av koketiden.
Smak til med salt.

Finn frem en større stekepanne med høye kanter.
Ha i olivenolje.
Vend aubergineskivene inn i hvetemel, deretter egg og brødsmuler til slutt.
Stek skivene på sterk varme til de er gyllenbrune på begge sider.
Legg skivene på kjøkkenpapir når de er ferdigstekt.

Bland sammen pasta og saus, og fordel på tallerkener.
Skjær aubergineskivene i staver og server sammen med pasta og litt revet parmesan.

:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...