fredag 14. november 2014

Plommegalette med kirsebær


Denne terten er veldig god og veldig enkel å lage. Har du ikke plommer kan du bruke aprikoser, fersken, epler eller pærer.

Du trenger:

1 porsjon tertedeig, oppskriften finner du HER

Fyll:

10 plommer, i ca 5 med mer tykke skiver
4-5 ss sukker (mengden avhenger av hvor søte/sure fruktene er)
1 ss hvetemel
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 boks hermetiske kirsebær av god kvalitet
1 ss kaldt smør

sammenvispet egg til pensling

Sett stekeovnen på 190 grader.
Ha plommer i en bolle.
Strø over sukker, mel, kanel og vaniljesukker. Bland forsiktig sammen.

Kjevle ut deigen direkte på bakepapiret til en stor sirkel, ca 30 cm i diameter.
Flytt bakepapiret og deigen over på en stekeplate.

Legg fyllet i midten av deigen men ca 3-4 cm unna kanten. La fruktsaften være igjen i bollen.
Strø kirsebær på toppen og riv smøret over.

Brett deigkanten over fyllet og klem sammen.
Pensle deigen med sammenvispet egg og strø over litt mer sukker og kanel. :)

Stek terten midt i ovnen i ca 35-40 minutter eller til den begynner å bli pent gyldenbrun.
Avkjøl litt før servering.

Server lunken sammen med vaniljeis. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...