torsdag 13. november 2014

Stekt breiflabb med blomkålpure, asparges og tomatolje

 
Her har du en herlig rett som garantert vil imponere gjestene. Veldig enkel å lage og er utrolig fin å se på. Dette er en lett hovedrett og passer fint når du skal servere forrett og dessert i tillegg.

Til 4 trenger du:
 
800 gram breiflabbfilet/haler
smør til steking
salt og pepper
tørket basilikum
 
Tomatolje:
 
500 gram cherrytomater
salt
sukker
tørket basilikum
5 soltørkede tomater, hakket
olivenolje
 
Blomkålpure:
 
2 blomkål, i buketter
litt varm fløte
2-3 hvitløksfedd, presset
litt revet pecorino (kan erstattes med parmesan)
 
Asparges:
 
1 pakke aspargestopper
smør til steking
havsaltflak
revet pecorino (kan erstattes med parmesan)

Start med tomatolje.
Sett stekeovnen på 150 grader.
Del cherrytomatene i to og legg på en bakepapirkledt stekeplate.
Strø over litt salt, sukker og basilikum. Ringle over olivenolje.
Stek tomatene i 30-60 minutter. Jo lenger, jo bedre.
Avkjøl litt og bland sammen med soltørkede tomater og olivenolje til blandingen ser sånn ut:

 
De neste stegene må du gjøre samtidig. Aspargesen kan med fordel kokes i forveien og stekes rett før servering.
 
Krydre breiflabb med salt, pepper og basilikum og stek i smør.
 
Kok blomkålbukettene i vann til de er møre.
Mos med potetmoser og tilsett litt fløte. Pass på å tilsette litt og litt slik at pureen ikke blir for tynn.
Smak til med salt og pepper og rør inn litt revet pecorino.
 
Kok opp vann i en kjele og ha i aspargesen.
La den trekke i 2-3 minutter og legg straks i iskaldt vann.
Stek aspargesen raskt i smør så den blir varm og får litt farge.
Dryss over saltflak og revet pecorino.
 
 
Server breiflabben med blomkålpure, tomatolje og asparges. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...