mandag 17. november 2014

Stekt laks med reker og couscoussalat


Inspirasjonen til denne retten fant jeg i fjorårets Coopkalender hvor jeg var oktoberpiken ;). Denne oppskriften tilhører Ina som driver bloggen Kjøkkentjeneste. Jeg har gjort kun noen små endringer. :) Retten er veldig rask å lage er fargerik og smaker helt nydelig. Denne kan du fint lage når du kommer hjem fra jobben. Anbefales!

Til 4 trenger du:

4-6 laksefileter
olivenolje
salt og pepper

320 gram couscous

1 pakke aspargestopper

250 gram cherrytomater, delt i to
2 vårløk, i skiver
frisk bladpersille, hakket
frisk gressløk, hakket
sitronsaft

ca 200 gram rensede reker

Sett stekeovnen på 180 grader.
Pensle en ildfast form med olivenolje og legg laksefiletene i formen.
Krydre med salt og pepper.
Stek filetene i ca 12-15 minutter.
Alternativt kan filetene grilles på grillen hvis du lager retten på sommeren. :)

Kok couscous etter anvisning på pakken.

Kok opp vann i en kjele og ha i aspargesen. La den trekke i 2-3 minutter.
Hell av vannet og legg aspargesen i en bolle med iskaldt vann.

Bland sammen couscous, asparges, tomater, vårløk, persille og gressløk.
Ringle over litt olivenolje og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Fordel couscoussalaten på tallerkener og strø over reker.
Legg laksefiletene på toppen og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...