torsdag 4. desember 2014

Banankake med smak av jul


Superenkel og fantastisk god, krydret banankake som smaker ekstra deilig med en kopp god kaffe eller te på kvelden nå som minusgradene har kommet og julepynten er tatt frem. :) Oppskriften kommer fra Matt Preston og kan virkelig anbefales!

Du trenger:

125 gram romtemperert usaltet smør
220 gram sukker
2 egg
3 modne bananer, gjerne litt brune
260 gram hvetemel
1 ts natron
en klype salt
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel*
1/2 ts ingefær*

Krem:

100 gram romtemperert smør
110 gram melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
60 ml Maple sirup

ristede pecannøtter til pynt (kan sløyfes)

Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør en brødform, som rommer ca 1,5 l, med smør.

Pisk smør og sukker hvitt.
Tilsett egg og bananer og pisk til alt er blandet. Ikke pisk for mye.
Tilsett resten av ingrediensene og rør godt.
Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca 55 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
La kaken stå i formen i 10 minutter før du tar den ut av formen og setter til avkjøling på en rist.

Pisk smør og melis hvitt.
Tilsett vaniljeekstrakt og Maple sirup, en spiseskje av gangen. Rør godt mellom hver skje.
Bre kremen på toppen av kaken. Lag gjerne et pent mønster.
Strø over nøtter.
Jeg sløyfet nøtter denne gangen da jeg skulle servere kaken til ei venninne som ikke tåler nøtter. Derfor er dem ikke med på bildet. :)

*Tilsett gjerne mer krydder hvis du ønsker en sterkere kryddersmak. Ha i litt nellik og litt pepper også om du vil.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...