onsdag 3. desember 2014

Basisoppskrift på småkaker


Her har du en veldig enkel og god oppskrift på småkaker som det er helt umulig å mislykkes med. Lag helt enkle vaniljekaker, tilsett kanel, eller hva med revet sitrusskall, sjokolade eller nøtter? En deig - mange varianter! Lag en stor porsjon med en gang, del deigen i biter og tilsett forskjellige smaksvarianter, og vips, har du flere slag til jul i boks! :)

Oppskriften er til ca 70 kaker:

160 gram mykt smør
240 gram sukker
frøene fra 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
2 egg
360 gram hvetemel

Pisk smør, sukker og vaniljefrø eller -sukker hvitt og luftig.
Tilsett egg og rør godt.
Tilsett mel og elt alt godt med hendene til du har en deig som henger sammen.
Del deigen i to biter og rull til pølser.
Pakk deigpølsene inn i plast og la dem hvile i kjøleskapet et par timer.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær i ca 4 mm tykke skiver.
Legg skivene på bakepapirkledte stekeplater og stek midt i ovnen i ca 12 minutter.
Avkjøl på rist.
Kjeksene smaker kjempegodt som de er, men helt fantastisk sammen med godt syltetøy. :)

Smaksvarianter:

* 1 ts kanel
* revet skall av 1 appelsin/ 2 sitroner/ 2 klementiner/ 2 lime
* 50 gram grovhakket sjokolade
* 100 gram hakkede mandler eller nøtter
* 50-100 gram tørkede tranebær eller andre frukt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...