mandag 1. desember 2014

Cantuccini med hasselnøtter


I dag er det 1. desember, og tradisjonen tro blir det stort sett søte oppskrifter her på bloggen fram til jul. Kjenner jeg gleder meg masse til å bake og dele oppskriftene med dere. Bakeplanene er ikke helt 100% klare, så kom gjerne med ønsker. :) Dagens oppskrift er et must i jula her hos oss. Jeg baker alltid en eller to varianter av biscotti eller cantuccini til jul, og det blir for så vidt kun til jul, selv om disse smaker godt til kaffen året rundt. :) Cantuccini holder seg godt og du kan gjerne doble oppskriften med en gang. :)

Du trenger:

150 gram hasselnøtter
8 dl hvetemel
3 dl sukker
frøene fra 1 vaniljestang
1/2 ts bakepulver
en klype salt
revet skall av en appelsin
5 egg

sammenvispet egg til pensling

Sett stekeovnen på 150 grader.
Rist hasselnøttene i ca 10 minutter eller til du kjenner en herlig nøttelukt. :)
Hell nøttene på et kjøkkenhåndkle og gni av skallet.
Grovhakk nøttene og sett til side.

Sikt melet i en bakebolle og bland sammen med sukker, vaniljefrø, bakepulver, salt og appelsinskall.
Ha i eggene og rør godt. Bruk gjerne hendene.
Tilsett nøttene og bland godt.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg bakepapir på et stekebrett.
Del deigen i tre like store biter.
Fukt hendene med vann (bruk gjerne gummihansker) og form hver bit til en pølse som du legger på stekebrettet og klapper ganske flat, maks 1 cm høy. Mine ble like lange som stekebrettet.
Pensle pølsene med sammenvispet egg og stek mist i ovnen i 20-25 minutter til de er gyllenbrune.

Ta stekebrettet ut av ovnen og avkjøl litt.
Skjær pølsene i ca 1-1,5 cm tykke skiver.
Legg skivene med snittflaten opp og stek i 10 minutter.
Snu skivene opp ned og stek i 10 minutter til.
Avkjøl.

Sett på kaffe eller ta frem en flaske god Vin Santo eller Amaretto og nyyyyyt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...