fredag 12. desember 2014

Fløtekarameller

 
Fløtekarameller hører med i jula. Disse er kjempegode!

Du trenger:

2,5 dl fløte
250 gram sukker
75 gram smør
150 gram golden sirup (kan erstattes med lys sirup)

havsalt (kan sløyfes)

Ha fløte, sukker, smør og sirup i en kjele. Rør om og kok forsiktig opp uten å røre.
La blandingen koke på middels sterk varme til ca 120 grader eller til den bobler godt.
Fortsett å koke, men ta karamellprøver underveis. Husk også på å røre innimellom.
Slik tar du en karamellprøve: ta en teskje oppi blandingen og drypp en dråpe i et glass med kaldt vann. Karamellen er ferdig når du kan trille dråpen til en fast kule.

Hell massen i en bakepapirkledt form, for eksempel en brødform eller en ildfast form.
Strø over havsalt.

La karamellen stå i romtemperatur til den er avkjølt. Sett så formen i kjøleskapet til karamellen har stivnet ordentlig, gjerne natten over.
Skjær i terninger og nyyyyt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...