søndag 14. desember 2014

Nydelig brytebrød til selskap

 
Dette brytebrødet er fantastisk godt og utrolig flott å sette på bordet når du skal ha gjester. Brød har litt salt- og smørsmak og passer veldig godt som tilbehør. Inspirasjonen til oppskriften fant jeg hos Charls, men jeg forenklet oppskriften for å spare tid.

Du trenger:
 
25 gram gjær
4 dl lunkent vann
80 gram smeltet smør
2 egg, lettpisket
2 ss rapsolje
900 gram hvetemel, gjerne Tipo 00
2 ts salt


melk eller egg til pensling
havsalt

Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett vann.
La kjøkkenmaskinen gå mens du gjør klar resten av ingrediensene.
Tilsett resten av ingrediensene og elt til deigen er glatt og fin, ca 10 minutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 1,5 time.

Kle en springform eller en ildfast form, ca 28 cm i diameter med bakepapir.

Hell deigen over på et bakeunderlag og del i 19 emner.
Trill hvert emne til en sprekkfri bolle. Sett bollene med litt avstand fra hverandre i formen. Start med en bolle i midten, deretter setter du 5 boller rundt, og resten av bollene rundt disse 5.
Dekk formen med et bakeklede og etterhev i ca 40 minutter.

Pensle brødet med melk eller egg og strø litt havsalt i midten av hver bolle.
Stek brødet nederst i ovnen ved 225 grader i ca 25-30 minutter.

Avkjøl på en rist.

God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...