fredag 5. desember 2014

Sjokolade- og banankake med bananiskrem


I dag blir det en dobbel bananlykke her på bloggen. :) Ja, det hender at bananer blir liggende på kjøkkenbenken for lenge hos oss også, og da er det veldig kjekt å kunne bruke dem til noe istedenfor å kaste. Kakeoppskriften fant jeg hos Ina, men har gjort noen små forandringer. Jeg hadde fortsatt noen bananer igjen etter å ha bakt kake, så da ble det bananiskrem også til barnas store glede! :) Du behøver ikke å lage begge deler. Kaken og isen smaker godt hver for seg også. :)

Finn frem:

200 gram hvetemel
100 gram sukker
40 gram kakao (jeg brukte original)
1 ts natron
2 modne bananer, most med gaffel
2 egg
75 gram smeltet smør
100 gram sjokoladeknapper eller grovhakket sjokolade, gjerne mørk

Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg bakepapir i en brødform som rommer ca 1,5l.

Bland sammen det tørre og tilsett bananer og egg. Rør godt, men forsiktig. Ikke rør for mye.
Ha i smør.
Tilsett sjokolade. Røren skal være ganske tykk.
Hell røren i formen og stryk den jevnt utover.
Stek kaken midt i ovnen i 45-50 minutter.
Avkjøl på rist.

Bananiskrem:

4 modne bananer
saften av 1/4 sitron
75 gram demerarasukker
4 dl kremfløte

Pisk bananer, sitronsaft og sukker i en bolle.
Tilsett kremfløte og pisk til alt er godt blandet.
Hell blandingen i iskremmaskin og la den gå til isen er ferdig. Hos meg tok det ca 45 minutter.
Alternativt kan du helle blandingen i en fryseboks og sette i fryseren. Du må da huske på å røre hver halvtime til isen har stivnet.

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...